Go to Top

Press release 01/08/2017

3D-ICT on track : GROEI GROEI GROEI

Nadat 3D-ICT 2016 kon afsluiten met een groei van maar liefst 25%, kondigden we reeds aan dat de vooruitzichten voor 2017 zeer positief waren. Deze prognose hebben we duidelijk kunnen omzetten in realiteit. Wanneer we de eerste zes maanden van 2016 vergelijken met dezelfde periode in 2017 stellen we vast dat de sterke groei stevig wordt doorgetrokken. De omzet is tijdens de eerste jaarhelft gestegen met maar liefst 10% in vergelijking met deze periode vorig jaar. Voor de tweede jaarhelft zijn we vol vertrouwen dat deze groei zich zal doorzetten aangezien diverse nieuwe klanten ons spontaan hebben gecontacteerd om met 3D-ICT als strategische ICT-partner samen te werken.

Deze groei komt er niet zomaar. 3D-ICT is initieel begonnen als vriendenclubje maar heeft duidelijk de omschakeling gemaakt naar een groeibedrijf. Een groot aantal processen werd geformaliseerd en een formeel management werd aangesteld, enerzijds door kennis aan te trekken en anderzijds door mensen met potentieel te laten doorgroeien. Zo heeft Sven Van Mol vanaf januari de operationele leiding van 3D-ICT. Het sales team wordt aangestuurd door Stephanie Aerts die in het verleden reeds haar strepen heeft verdiend binnen 3D-ICT als Business development manager. Tine Haesaert heeft de leiding gekregen over het volledige recruitment team. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze mensen, samen met de top accountmanagers, recruiters en uiteraard de top ICT’ers, de spectaculaire groei van 3D-ICT zullen realiseren. Steeds vaker vinden klanten en ICT’ers zelf de weg naar 3D-ICT en we zijn trots op de goede reputatie die we ondertussen hebben mogen opbouwen bij de top van de ICT wereld. Ook onze klanten kiezen meer en meer resoluut voor 3D-ICT. De reden hiervoor zijn onze top ICT’ers die zorgvuldig worden geselecteerd en gescreend, maar er wordt ook gekozen voor 3D-ICT als bedrijf zelf. Onze klanten selecteren ons omdat ze geloven in onze open cultuur waar ze weten dat ze met een betrouwbare partner werken die als doel heeft zijn klanten te ondersteunen zodanig dat doelen beter en sneller worden bereikt. Daar waar we in het verleden bij onze bestaande klanten één van de ICT leveranciers waren, krijgen we nu vaker de vraag om ons aandeel merkelijk te vergroten of naar een sole provider model te gaan. Dit is mogelijk aangezien 3D-ICT naast consultancy ook een divisie heeft voor outsourcing en zelfs permanent recruitment. 3D-ICT is een ‘one stop shop’ : If it is ICT, we cover it! We zijn duidelijk geen buitenlands agency dat voor de quick earnings gaat en vooral met CV’s schuiven zonder het ICT talent of de klanten te kennen of te respecteren. We zijn een 100% puur Belgisch bedrijf met lange termijnvisie. 3D-ICT is een bedrijf dat als doel heeft nummer 1 van België te worden. Ambitieus? Absoluut, maar met ons topteam van ICT’ers en management en met de steun van onze klanten zijn we overtuigd dat we hierin gaan slagen!

Deze overtuiging is enerzijds gebaseerd op het vertrouwen in ons team en onze klanten en wordt anderzijds versterkt door het bekijken van bedrijven in het kader van overnames. Zelf worden we wekelijks gecontacteerd met de vraag of het bedrijf te koop staat (“if you can’t beat them, buy them” is waarschijnlijk hun redenering) maar daarover zijn we duidelijk dat dit totaal niet aan de orde is, integendeel! Wel bekijken we zelf constant andere ICT bedrijven en we betreuren dat er nog geen enkel bedrijf aan onze kwaliteitseisen heeft kunnen voldoen. Dat is waar 3D-ICT voor staat: kwaliteit zonder enig compromis. Een overname moet een meerwaarde bieden voor ons bedrijf en onze klanten, snel wat omzet kopen kan ons dan ook niet boeien.
Met veel enthousiasme kijkt het topteam van 3D-ICT dan ook naar de tweede jaarhelft van 2017 en hopen u ook eind dit jaar te kunnen verrassen met spectaculair nieuws.

3D-ICT
David van Waesberghe
CEO – president of the board
Verschansingstraat 48
2000 Antwerpen