Go to Top

Geschiedenis

1998

3D-ICT is eigenlijk ontstaan uit het vroegere Orqua. David van Waesberghe heeft Orqua opgericht in 1998. Binnen de kortste keren groeide dit bedrijf, dat vooral gespecialiseerd was in detachering van IT-profielen, uit tot een succesverhaal. Bij de verkoop aan een Nederlandse holding in 2006 telde het bedrijf 350 medewerkers.

In 2008 werd 3D-ICT opgericht. De bedoeling was om het Orqua ICT consultancy model verder te zetten waarbij de beste ICT-consultants, die zowel op freelance-basis als in vaste dienst werken, opdrachten vervullen bij onze klanten.

Belangrijk hierbij is dat 3D-ICT ten allen tijde de scherpste tarieven kan bieden op dit vlak door het feit dat 3D-ICT met een minimale overhead werkt en financieel gezond is. Uiteraard werd er niet voorbij gegaan aan het feit dat ook de kwaliteit een centrale rol in de dienstverlening vervult. M.a.w. de beste consultants aan de beste tarieven.

2010

Eén en ander is in een stroomversnelling gekomen toen David van Waesberghe in 2010 een meerderheidsbelang heeft genomen in 3D-ICT. Hierdoor is het dienstenpallet uitgebreid met managed services op vlak van werkplekkenbeheer. Helpdesk in de volksmond genoemd.

Hier past 3D-ICT een uniek en enig business model toe waarbij voor onze diverse klanten, steeds een maatoplossing krijgen. 3D-ICT kan deze diensten dan ook op de meest flexibele manier aanbieden door het feit dat we op een team van meer dan 40 support engineers kunnen rekenen die bij 3D-ICT in vaste dienst zijn.

De twee divisies zorgen ervoor dat 3D-ICT jaar op jaar een verdubbeling van zijn zakencijfer mag optekenen. Niet kiezen voor 3D-ICT is kiezen voor een dure en mindere kwalitatieve oplossing. We zijn gewoon de beste in onze sector. Getuige hiervan zijn onze tevreden klanten die steeds in aantal blijven groeien.

3D-ICT werft voortdurend nieuwe werknemers en consultants aan. Een essentiële eigenschap is dat deze kandidaten een doorgedreven motivatie tonen en boven gemiddeld dienen te presteren bij onze klanten. Ze moeten van ICT houden en de evoluties op de voet volgen. Die liefde voor het vak moet boven drijven. Ze moeten uitblinken net als de diensten die wij aanbieden.

2012

Het is duidelijk dat 3D-ICT het doel heeft om nummer 1 van België te worden in zijn sector. Door de enorme expansie van de laatste jaren heeft 3D-ICT in augustus 2012 zijn intrek genomen in gloednieuwe kantoren op het hippe zuid in Antwerpen. Deze kantoren zijn op maat ontworpen en bieden ruimte voor de afdeling recrutering alsook de commerciële en technische afdeling. Ook start vanaf november een eigen 3D academie waar onze medewerkers permanent zullen worden bijgeschoold.