Taakomschrijving

De Solution Architect werkt de technische oplossing uit voor de implementatie van de business vereisten, binnen het kader van de Cloud strategie van de organisatie. Hiervoor werkt de Solution Architect samen met Business spocs en Analisten. Tenslotte overlegt de Solution Architect met de Enterprise Architect om te bepalen of en hoe de technische oplossing past binnen de richtlijnen van de bepaalde Enterprise Architectuur van de organisatie.

Terwijl de Business Architect in kaart brengt WAT de business requirements zijn, bepaalt de Solution Architect HOE deze vraag van business technologisch wordt opgelost.

De Solution Architect werkt domein overschrijdend, wat betekent dat alle domeinen van de klant (Finance en ICT, HR, Marketing, Operaties, Techniek, Strategie, Supply Chain Management en Stafdiensten) aan bod komen.

Omschrijving:

Specifieke ervaring als architect met Billing- & Revenue Management systemen is een must.

Ervaring met oplossingen voor Customer Profile Management is een must.

De Solution Architect is verantwoordelijk voor het proactief en economisch leiden of ondersteunen van de Enterprise Architectuur met (ICT) oplossingen. Deze oplossingen kaderen in de deliverables van de organisatie die de richting van ontwikkeling sturen, in lijn met het beheer van portfolio’s van oplossingen. Met deze aanpak wenst de klant gerichte bedrijfsresultaten te behalen en te reageren op disruptieve krachten. Oplossingen omvatten het geheel van systemen (applicaties, technologieën, processen, rollen, gegevens en informatie) met gedeelde infrastructuur- en applicatiediensten.

Als Solution Architect  beschik je over een gezonde dosis leiderschap en je analyseert en ontwerpt oplossingen in lijn met de visie van solution strategy (enterprise architectuur) voor het portfolio van zowel de TO BE als de AS IS situatie.

Tenslotte vind je, als Solution Architect, het belangrijk om technologieoplossingen aan te bevelen die worden ingezet om toekomstige, ecologische, maatschappelijke en zakelijk verantwoorde mogelijkheden van de klant waar te maken.

Jouw opdracht bestaat erin om mee te bepalen welke technische capabilities nodig zijn. Vervolgens zal je de uitrol hiervan mee begeleiden.

Takenpakket:

Het belangrijkste takenpakket van de Solution Architect bestaat uit:

 • Deelnemen aan de business workshops en overlegmomenten voor alle domeinen (Finance en ICT, HR, Marketing, Operaties, Techniek, Strategie, Supply Chain Management en Stafdiensten) van de klant met als doelstelling capteren van business requirements;
 • Overleggen met de betrokken business analist en business spocs om de business requirements te begrijpen;
 • Bepalen van de technische oplossing voor de implementatie van de gevraagde business requirements;
 • Overleggen of en hoe de technische oplossing past binnen de richtlijnen van de bepaalde enterprise architectuur van de klant
 •  Uitwerken van de oplossing in Sparx, volgens de richtlijnen bepaald door de klant;
 • Alert zijn voor en signaleren van dependencies of afhankelijkheden die (mogelijk) de technische oplossing impacteren;
 • Technische ondersteuning geven tijdens de implementatie (of ontwikkelings-) traject en roll out:
 • Waken over de correcte implementatie van de gekozen oplossing;
 • De betrokken projectmanager, product owner en/of scrum master technisch bijstaan door te waken over risico’s en
  (technologische) afhankelijkheden
 •  Deelnemen aan Communities of Practice;

Job ID: 2885

Solliciteren voor deze vacature

Vul onderstaand formulier in

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx